Barnklädbytardagar

Vad innebär Barnklädbytardagar?

Två gånger per år anordnar vi Barnklädbytardagar. Sammanfattat innebär det att vi anordnar en mötesplats där privatpersoner säljer kläder, leksaker, cyklar mm. till andra privatpersoner. Dessa dagar är mycket populära både hos oss i Berga Folkets Hus förening men även hos alla deltagare och besökare.

Inför de aktuella dagarna annonseras det här på hemsidan, Facebook och på platser runt om i Hallstahammar och Kolbäck.

Jag är intresserad av att sälja - hur går det till?

Är du intresserad av att sälja på dessa dagar kontaktar du någon av de ansvariga kontaktpersonerna, blir tilldelad ett nummer och därefter märker du upp dina saker som ska säljas med nummer och pris. Dagen innan försäljningen lämnar du in dina saker och placerar själv ut det på uppmärkta platser i vår lokal. Därefter sköter Berga Folkets Hus försäljningen.

Sista dagen av försäljningen, efter att vi har stängt, kan du hämta tillbaka dina saker som är kvar och kan även hämta de pengar du har tjänat efter försäljningen. Berga Folkets Hus tar dock 20% av totala försäljningen för att finansiera bland annat hyra av lokalen. Det är utöver det ett helt och hållet ideellt arbete!

De kläder  som lämnas kvar efter söndagen skänker vi till bland annat barnhem genom Kungsörs Återvinning & Secondhand och deras hjälpinsatser. Det ni skänker går inte vidare till ny försäljning utan direkt till Återvinningens biståndsarbete.